Gasolkaminer eller terrassvärmare inför vintern

Vi går mot mörkare och kallare tider. Under sommartiden har du kunnat sitta ute på din terrass och värmt dig i värmen och solen. Det är inte längre möjligt att göra detta på sena kvällen nu när det blir kallt och alla har inte samma lyx att ha ett uterum att sitta i. Då finns det något som kallas för terrassvärmare och gasolkaminer som du kan ha ute på din terrass för att värma dig på vintern.

Även om dessa terrassvärmare är till för vintern, är det ovanligt att man sitter ute på en terrass just på vinterkvällarna när det är mörkt och kallt. Det man kan göra är att man kan sitta på terrassen på exempelvis höstkvällarna om man vill och att man sedan flyttar in till uterummet om man har ett sådant. Har du inget sådant sitter du normalt sett inte ute på vinterkvällarna. Då sitter man oftast inne i värmen och kanske värmer sig framför en vedkamin eller en gasolkamin.

Gasolkaminer

En gasolkamin kan man ha i ett uterum eller inne i huset som komplement till vedkamin men man kan även ha det på terrassen. Skillnaden mot en vanlig vedkamin är att denna inte behöver ved utan behöver endast en gastub. dessa kaminer är även relativt små och kan placeras i en hörna på terrassen eller i uterummet.

Då många av dem finns på hjul kan man enkelt flytta omkring dem. Du kan vända dig till bluegaz.se som bland annat säljer grillar och just gasolkaminer för att hitta den bästa för just dig. Har du ingen egen terrass eller uterum och istället bor i lägenhet kan du sitta vid ett bord ute på gårdsplanerna som finns i just lägenhetskvarter. Då kan du ta med dig en gaskamin för att värma upp dig vid bordet.

Terrassvärmare

Denna pryl är inget man ska ha inomhus utan man ska ha den utomhus i en hörna på terrassen där man ska sitta. Denna pryl är oftast stor och hög och den innehåller en gastub. De behöver däremot inte vara stora och klumpiga utan de kan se ut som små element som sitter uppe i en list i taket. De kan även se ut som en vanlig lampa som hänger från taket. Denna varianten passar bättre inne i ett uterum. Har du däremot en markis som går att dra ut, kan du hänga upp lampvarianten där.

Även denna kan du ta med dig om du vill sitta ute på på gården och ha fest. Även om den är större och klumpigare att flytta runt. Det känns ändå som att dessa används mest på hösten och att de sedan packas ner eller tas in över vintern. Detta är för att det är för kallt att sitta ute och kylan kan få dessa att frysa och sluta fungera.