Häftigt goda efterrätter

Finns det något som går upp mot en häftigt god efterrätt efter maten? Alla älskar garanterat denna avslutande del av måltiden – både unga som gamla. Oavsett om det bara är vanlig glass med bär och/eller vispad grädde kommer det att uppskattas av alla, särskilt om det serveras på en varm sommardag. När man ska ha bjudning och det kommer en hel del gäster är det väldigt praktiskt att förbereda efterrätten dagen innan festen. Det finns recept på desserter som är ganska enkla att göra eller desserter som kräver mer arbete, tid och förberedelse. Här kan man välja mellan pannacotta, parfait, paj, chokladmousse, klassisk kladdkaka eller tårta.

Olika typer av tårtor

Att göra en tårta själv är ganska enkelt när man köper färdiggjorda tårtbottnar och sedan lägger i en fyllning med exempelvis vaniljkräm, grädde, sylt och toppar med jordgubbar, blåbär eller hallon. En enkel och ganska billig ”sommartårta” som hela familjen kan njuta av. Men när man har en större bjudning eller tillställning är det många gånger bättre och snyggare med en tårta som är beställd. Det kan vara tillräckligt mycket arbete med alla förberedelser till festen och om man istället beställer tårtan så sparar man både tid och stress. Surfa in på http://www.dintarta.se/ där det finns härligt goda tårtor att väja mellan med olika former och stilar som kommer att passa bjudningen eller kalaset perfekt. Det finns som sagt många olika högtider där man serverar vackra och inbjudande tårtor såsom dop, konfirmation och givetvis bröllop. Här kommer hela släkten, vänner och bekanta verkligen imponeras av en tårta som utformats och designats speciellt för denna festliga högtidsstund. Hemgjorda tårtor är underbart goda men det är oerhört svårt att lyckas få det perfekta utseendet som professionellt gjorda tårtor har.

Enkla eller komplicerade efterrätter

En middag är inte komplett utan en riktigt god efterrätt och det finns en hel del att välja mellan. För de vuxna gästerna är kanske creme caramel samt whiskytryffel ett bra val och en god dessert. Creme caramel är lite mer krävande att göra än whiskytryffel som är ganska okomplicerad. En annan enkel, rolig och lättlagad dessert är äppelkladdkaka som faktiskt är en blandning av kladdkaka och äppelpaj. Detta är en dessert som alla gillar och kan gärna serveras med vaniljkräm, vispad grädde eller glass. För den stressade och yrkesverksamma föräldern är glass kanske den enklaste efterrätten att bjuda på till vardags. Glass tillverkas vanligen av mjölk eller grädde, socker och äggula. En efterrätt som är älskad världen över, gjord av väldigt enkla råvaror.

Det finns otroligt många olika sorters glass och smaker att välja mellan och kombinera. Vanlig glass, sorbet eller yoghurtglass som kan dekoreras med allt från bär, frukt- eller chokladsås, godis, nötter, kex eller kakor, strössel, maränger samt mycket mer. För den som vill ge glassen extra smakintryck kan man gärna servera med marinerade bär eller frukt. Glassen kan man köpa eller göra själv och det finns inga gränser för hur en glassdessert ska se ut eller smaka. Här kan man utan förbehåll låta fantasin flöda fritt.