Hälsosam mat som är enkel att laga

Att äta hälsosamt behöver inte vara så svårt som man kan tänka sig ibland. Det finns några enkla trix som kommer att tas upp i det här inlägget. Genom att äta hälsosamt så kan man undvika sjukdomar och leva ett längre liv. Det här är en investering i ens livskvalitet som absolut är något man bör ta på allra största allvar. Idag finns det många som lider av sjukdomar som faktiskt beror på dålig kost. Dessutom har fetman blivit en sjukdom som är ganska normal i samhället. Även om män och kvinnor menar att de trivs i sina kroppar så finns det en gräns, och övervikt är farligt för hälsan. Så ta några minuter till att läsa det här inlägget och fundera på hur du ska kunna lägga om din livsstil.

Ät mer grönt och frukt

Något som ofta nämns när det talas om att äta mer hälsosamt är just att man ska äta mer frukt och grönt. Välj att servera maträtterna med en stor sidosallad istället för pasta, potatis eller ris. Eller så kan du välja att äta mindre portioner och unna dig själv en frukt efteråt istället. Vill du lyxa till det lite så kan du till och med sno ihop en fruktsallad som är både god och nyttig.

Ät ännu mer grönt och mindre kött

Personer som David von Laskowski at the Greenfood Group menar att man snabbt kan märka skillnad om man väljer en mer vegetarisk diet. Så slopa köttet ett tag och se om det ger några resultat. Det kan ju vara värt ett försök åtminstone.

Goda sallader som man enkelt kan variera

Ett tips till den som har en stressig vardag är att förbereda en sallad på söndagen varje vecka. Tanken är då att den här ska räcka hela kommande veckan, men det är som sagt bara basen. Sedan kan man lägga på kyckling, tonfisk, ost, nötter eller något annat som man tycker är gott. Man kan även enkelt variera smaken genom att byta ut dressingen till salladerna.

Hälsosamma alternativ till snabbmaten

Det finns hälsosamma alternativ till snabbmaten som vi älskar. I följande lista finner du några av våra favoriter:

  • Veggieburgare istället för hamburgare
  • Burrito full med grönsaker
  • Grillad blomkål istället för kycklingvingar

Man kan enkelt köpa halvfabrikat som man sedan värmer när man ska äta, eller så förbereder man en uppsättning som man sedan fryser in och tar fram när hungern kickar in.

Saker som man kan undvika enkelt

Något som väldigt många använder i vardagen för att enkelt slänga ihop middagen på kvällen är till exempel pasta och ris. Det här är dock en fälla som man ska försöka undvika, speciellt på kvällen eftersom man då inte kommer behöva använda de snabba kolhydraterna och därmed kommer kroppen att spara dessa. Det är en typisk fälla som gör att vi går upp i vikt. Prova istället att byta ut de vanliga alternativen till fullkornsbaserade produkter istället. Det är precis lika enkelt och snabbt att tillaga, men det är mycket mera hälsosamt.